May 4, 2020

Тhe school environment in Ukraine

Національне Дослідження Шкільного Середовища в Україні

З травня по липень 2020 року, ТЕРГО запускає національне дослідження шкільного середовища в Україні.  Громадська організація Батьківська ініціатива «ТЕРГО»  з 2013 року працює з батьками і рідними ЛГБТ+ людей в Україні, а з 2016 року ми проводимо тренінги з толерантності в українських школах, щоб зробити середні школи в нашій країні безпечними та комфортними для ВСІХ учнів. Для нас важливо, щоб в Україні ЛГБТ+ люди користувалися такими ж правами, як їх гетеросексуальні співвітчизники, щоб вони могли відчувати себе повноправними громадянами, яких приймають вдома, на роботі, в школі і в соціумі в цілому, які живуть здоровим та щасливим життям.

Ми проводимо це дослідження вдруге, перший раз таке дослідження було проведено в 2017 році нашими партнерами, організацією Точка Опори. Звертаємо вашу увагу, на те, що дане анкетування призначене тільки для учнів українських шкіл старше 13-ти років і випускників не раніше 2020-го року. Опитування є повністю анонімним, ми ніде не будемо питати ім'я, прізвище або контактні дані учасників.

Інформація, зібрана за допомогою цього опитування, буде використана нами для адвокатування прав ЛГБТ+ учнівства та вчителів, допоможе таким підліткам, як ти, заявити про себе і свої проблеми. На підставі отриманих відповідей ми підготуємо детальний звіт, який буде у відкритому вигляді доступний на сайті нашої організації і в соціальних мережах.

Це опитування включає в себе питання про учнів, їхню школу і про те, що з ними відбувається кожного дня: наприклад, наскільки безпечно вони відчувають себе в школі, з якими стереотипами або неприємними діями або словами їм, можливо, довелося зіткнутися в 2019-2020 навчальному році.

Ніхто не є не зобов'язаним проходити дослідження. Участь в ньому абсолютно добровільна. Будь-яке некомфортне питання можна пропустити.

Після цієї анкети ми надаємо список ресурсів і контактів, за якими можна зв'язатися з нами і нашими організаціями-партнерами, щоб поговорити про те, що тебе турбує або отримати необхідну інформацію про місцеві організації, до яких можна звернутися або приєднатися.

Дослідження знаходиться за посиланням: http://tergo.org.ua/anketa/

Якщо у вас виникнуть питання про дослідження або щодо прав учасників опитування, прохання звертатися в «ТЕРГО» :

е-mail: info@tergo.org.ua

Facebook: https://www.facebook.com/tergouk/

Тел .: +38 (063) 046 06 46