November 8, 2022

UKRAINIAN LGBTQ WAR HEROES

"Несправедливість будь-де становить загрозу справедливості всюди. Ми потрапили у неминучі тенета взаємності, убралися в єдині шати долі. Все, що прямо впливає на когось, опосередковано впливає на всіх. Ми вже ніколи не зможемо жити з вузькою, провінційною ідеєю "чужоземного підбурювача". Доктор Мартін Лютер Кінг, 1963.

Відкриття виставки 18 листопада о 14:00

Місце проведення: м. Київ, бул. Т. Шевченка, 12, приміщення Національного музею Тараса Шевченка, виставковий зал Атріум (центральний хол).

                       ЛГБТІК+ на захисті України

Громадська організація “Батьківська ініціатива “ТЕРГО” у співпраці з QUA - LGBTQ Ukrainians in America та ВБО "Точка Опори", раді представити фотовиставку “ЛГБТІК+ на захисті України”, зображуючи портрети українських ЛГБТІК+ героїв та героїнь війни. Ці фотографії створив українсько-кримський фотограф Алім Якубов. Виставку супроводжують особисті історії героїв України, зібрані та описаніі українською науковицею та активісткою Дафною Рачок. Виставка оформлена як розмова з надзвичайними ЛГБТІК+ людьми, які після жорстокого вторгнення Росії в Україну 24 лютого стали захисникам своєї країни і просто за одну ніч почали нове життя як солдати чи волонтери, приєднавшись до армії чи розпочавши гуманітарний проект, щоб допомогти іншим людям. Усі вони ризикують життям виборюючи демократію та незалежність України, вирішили протистояти російській окупації.

Наша ідеяпоказати єдність та відвагу українського народу, невід'ємною частиною якого є ЛГБТІК+ спільнота. ЛГБТІК+ українці завжди сприяли прогресивному розвитку країни і сьогоднішня боротьба за виживання нації має для них велике значення. Ми хочемо підкреслити стійкість ЛГБТІК+ українських військових та волонтерів, їх любов до своєї батьківщини.

Довідка учасника

Алім Якубов – український кримський фотограф.
Алім - киримли, повернувся на історичну батьківщину з Узбекистану у 2008 році, як і більшість кримських татар. Прожив у Криму до 2014 року, а після окупації переїхав вимушено до Києва, де і проживає зараз. Займається фотографією з 2012 року, працює з фотостоками та портретними зйомками. До повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року часто мандрував та займався стріт фотографією.

Дафна Рачок – українська науковиця та активістка.
Дафна – антрополог, яка народилась в Україні та здобула освіту в США. З 24-го лютого є постійною волонтеркою, допомогаючи українським військовим. Має досвід життя в Україні, Угорщині, Канаді та США.

Ви можете спостерігати нашу виставку з 18 по 20 листопада включно. Безкоштовне відвідування виставки в день відкриття, наступні дні вартість вхідного квитка 90 грн (надає доступ до відвідування всіх залів Національного музею Тараса Шевченка).